2008. február 8., péntek

Moszkva


"Azthiszem Lengyelországot múltidőbe tehetjük kedves Vjacseszláv..." - mondta pezsgőspoharát a szovjet külügyminiszter felé tartva az elegáns német. "Valóban. Ha megoldttuk ezt a kis problémát Szingaúrban semmi sem állhat az utunkba Joachim" koccintottak az édes igrúskával. A pezsgő buborékai játékosan szaladtak a pohár falán az ég felé. Amennyiben készen lesznek időben a géppel, a Generalisszimusz a rendelkezésükre bocsátja a szükséges alkatrészeket, s a Semleges Területen épülő Szovjet Német közös erőmű egy nagyszerű barátság kezdetét jelentheti. "Nézze Vjacseszláv." mondta elkomolyodva a német. Lengyelország kérdése lezárt ügy. De amennyiben megépül a szerkezet, mindenképp szükség lesz Seth Vöröslő Rubintjára. Anélkül maximum grillsütőnek lesz jó a szerkezet. Amennyiben viszont bízhatunk Önökben, államaink számára a tengerentúli terjeszkedés részletkérdés lesz."

"Tesztelték már a szerkezetet?" kérdezte az orosz. "Sajnálatos módon csak egy alkalommal volt szerencsénk kipróbálni a Macska erejét. A hatás felmérhetetlen. A macska egymaga képes volt egy perc alatt hamuvá tenni 500 embert. Képzelje el mit tenne Varsóval, ha megépítenénk gépet!" "Hmm... Valóban... Lehet a Generalisszimusz ezúrttal kicsit tévedett. A lengyel kérdés nem is annyira vagonkérdés, mint gyémánt-kérdés..." merengett el Vjecseszláv. A tréfára mindketten felnevettek. De a nevetés hamar zavart hallgatásba ment át "Az embereink már rajta vannak a témán, a Szingapúri kérdést megoldottnak tekintheti." "Valóban?" kérdezte kissé szárazan a német."Hát hogyha a Gestaposaik nem szúrják el, akkor minden bizonnyal. Nem kéne kereszteznünk egymás útját..." "Valóban." mondta a német és belekortyolt a pezsgőjébe. Mindkettejük fejében az járt, hogy vajon hogy állhat a másik a Gyémántok összegyűjtésével. Hogy vajon kettejük közül kinél van több ász...

A zavart csöndet Vjecseszláv törte meg. "Mit szól Moszkva új csillagához?" kérdezte mintegy közbevetőlegesen "Mire gondol?" kérdezett vissza a német. "Hát... most érkezett épp maguktól ez a táncosnő..." "Áhh! Az isteni Ratu? OtO OnO? Nagyon népszerű volt Berlinben..." "Ó igen, itt is valóságos sztár..." - s Vjacseszláv elmosolyodott... Joachim értette a célzést. "Ha nem tévedek épp Szingapúr felé tart azzal a ralival amit a maguk egykori lieblingje rendezett." vetette közbe kaján mosollyal az arcán. "Hát ez is!" tette le ingerülten a poharat az orosz. "Egy trockista aki autóversenyt rendez... Micsoda szégyen ez a Szovjetúniónak. De várjunk csak. Mivel is utazik? Csak nem egy Maybach-hal?" kérdezte gyanakodva az orosz "A német ipar garancia a minőségre. Azthiszem ebben megegyezhetünk. S ezt a garanciát fogják nyújtani Varsó romjai, ha együttműködésünk sikerrel jár." mondta a német és poharát finoman az asztalra tette. "Öröm önnel együtműködni kedves Vjecseszláv. "Akkor este újra látom a Bolsojban..." búcsúzott el Molotov. "Természetesen. Ki nem hagynám a nagyszerű balett-előadást!" felelte Riebentropp.

Nincsenek megjegyzések: