2008. január 14., hétfő

A Gyémánt Macska megjelenik



Bastheth... Ré isten leánya, aki tüzes szekerén maga előtt tolja a Napot. Ám a nappal tündöklő Basthet éjjel macskává változik, hogy megvédje apját Apophistól, aki Ré legesküdtebb ellensége, s aki el akarta pusztítani a Napfényt. S most, ez a kis szobor a Szabadság napfényét rejtheti magában, a sötétség Harmadik Birodalmának legféltettebb titkaival, amiket még a Vikomt sem ismer.

Kíváncsi volt a mikrofilm tartalmára, s szüksége volt egy előhívóra, hogy megnézhesse azt. Stefano és Augustino... Villant át hirtelen az agyán. Vajon hogy férkőzzön a közelükbe? Bízhat OtO-ban? S vajon OtO tud a szobor igazi titkáról, a tikos rekesz tartalmáról?

Basthet... Az érzékiség istene... Az összetett és bonyolult küldetések védelmezője... A harcosok istene. "Milyen találó kis szuvenír OtO-tól...", gondolta a Vikomt, de egyben tudta: a kincs, melyet a kezében tart csak tovább bonyolítja korántsem rózsás helyzetét. Céljához viszont közelebb ért: nála volt az, amit annyian keresnek. A Gyémánt Macska, s benne a mikrofilm. Gondolataiba merülten ült szobájában, mikor kopogtattak. A boy volt, egy levéllel. A titokzatos Lady G. levelével. "fejsérülés" olvasta a vikomt, s ingerülten csapta az asztalhoz a levelet:Mégis mit képzel ez a nő? Játszik velem?? Pimaszkodik?? Mi lehet az, amiben mindenki részt vesz, s csak én nem tudok róla? Mik ezek a gyémántok, mi ez a sok utalás itt mindenkire? Mileny estély? Gyémántok?? Hirtelen derengeni kezdett valami... Lehet, hogy nem gyémántokról van szó, csak egy gyémántról? A Gyémántról? S minderről ráadásul Laurentier tud? Neki kellett volna értesítenie őt, és Bonynekót? Ránézett az asztalon lévő kincsre. Nem. A Macska sosem kerülhet a Lady kezébe. S máséba sem. Megint a levélre kukkantott: "bizalmam töretlen"... írja G... Hmm... Lehet csak zaklatot elméje konspirál, s Lady G titokzatos elfüggönyzött autója barátot rejt? Bizalom... Bárcsak elmondhatta volna ezt a Vikomt is... Úgy döntött vár. Most türelmesnek kellett lennie. Irány Belgrád. Meglátjuk mi történik...

Nincsenek megjegyzések: