2008. január 13., vasárnap

Levelek, sürgönyök, rejtélyek



A vikomt elolvasta Lady G. sürgönyét. Azt hitte hogy már nem érhetik meglepetések, de megémelygett, mikor a chicagoi üzletet és a Gyémántokat látta leírva.... Ezek szerint Lady G. tud az Adams Toman Aircraft terveiről, hirtelen bizalom támadt szívében, érezte nincs egyedül titkával, de azonnal felsejlett a gyanú: a Gestapo jelentés kitért az ATAC-ra, tehát lehet a csapdát maga a titokzatos Lady G. állította, s megint készül valamire. S miközben maga sem tudta még ki is a titokzatos Lady G. mégis barátját, Laurentiert említette. Honnan ismeri? Egész eddig azt hitte Laurentier véletlen keveredett a történetbe, de lehet, hogy nem véletlen kóválygott aznap este sem egy Mauserrel a kezében Abbázia utcáin, s terítette le az Gestapo tiszteket... S az is lehet, hogy Laurentier-t valójából a gyémántok miatt rabolták el... De vajon Laurentier tudja-e, hogy mit keressen IGAZÁBÓL a gyémántok között?

Ezek kavarogtak a fejében, s egészen el is feledkezett volna a levélről melyet Lady G. küldött tovább Bonynekónak, ha nem pillantotta volna meg Szvetlanát a folyosón amint éppen kedélyesen beszélget az ifjú Towandával, akivel az utóbbi napokban igazán meleg barátságba került. A Vikomt odalápett a hölgyekhez, s udvariasan, de láthatóan feldúltan a következőket mondta: "Elnézésüket kérem, hogy az utóbbi napokban nem kerestem társaságukat, de mint minden bizonnyal értesültek róla rengeteg minden történt velem..." "Jól van kedves barátom?" tette vállára gyengéden kezét Szvetlana. "Nem mondhatnám... Laurentier eltűnt!" "Úristen!" kiáltott fel Szvetlana. "Kérem adja ezt a levelet át Vladimirnek... Lady G., a Chicagoi versenyző hozta utána Monte Carloból. Nem tudom mi állhat benne..." ezután elnézést kért, s vissza sem nézve felsietett Laurentier szobájába, hátha talál valami apró nyomot, ami segít összeállítani a képet.

Szvetlana felment a szobájába, és nagyon kíváncsi volt mi is lehet a levélben. Nem bírt várni, kíváncsi természete nem engedte nyugodni. Kinyitotta a levelet, de azon nyomban ájultan esett össze. A borítékban egy véres papír volt, melyen csak egy szó állt: Navalmoral.

Nincsenek megjegyzések: