2008. január 16., szerda

Navalmoral


-El kell tűnnönk Vladimir! Nem maradhatunk itt! Ez csöppet sem tréfa... - szólt zaklatottan.

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,...

A háttérben a Csapajev Batallion tagjai énekelték részegen kedvenc dalukat. Este volt. Már mind erősen felöntöttek a garatra. Érezték, hogy közeleg a vég, elszakadtak a Századtól, ha volt egyáltalán század addigra... 15 orosz. És egy francia...

- Miről beszélsz André, de hisz az elvtársaink! Az Ügyünk...!
- Vladimir térj észhez. Ezek a te honfitársaid szarnak az ügyre. Szarnak ezek mindenre. Ma délután az erdőben...

A Szovjet hatalma és egysége éljen:
Sok nép így akarta s megalkotta így!


- Miről beszélsz? Miért sápadtál el?
- Vladimir... Ez nem tréfa. Ha itt maradunk, meg fogunk halni. Mind meg fogunk halni. Ezt biztos higgy nekem...

Szálljon szabad hazánk,
Dicsőség fénye rád,
Népek barátságát vívtad te ki!
... hrrrrrrgggggg mit susmorogtok ti ott?

- Semmit! Semmit... Nyicsevo komrád! Nyicsevó! - próbálta lenyugtatni az egyik oroszt a Vikomt, miközben fojtott hangon folytatta: - ma délután az erdőben... Nem tűnt föl, hogy csak ÉN egyedül én értem vissza????
- Szerencésd volt... Mit akarsz ezzel? - kérdezte értetlenkedve Bonyenkó.
- Vladimir. Van egy barátom. Gyerekkoromból... Nos. Elég azt tudnod, ha ő itt van, nekünk nincs itt tovább helyünk...

Lenini párt vezet,
Láng, mely a népeket
Kommunizmus győztes útján viszi.
- mirt sutyorogtok már azon a békanyelven! Oroszul! Hangosan! Énekeljetek!

- Semmi, semmi! Csak... Nők... Tudod...

Az orosz hirtelen felkapta a fejét.
-A kurva mindenségit de rég láttam már pinát! - s belehajtott az üvegbe. Majd a felét megitta. Hé fiúk! Ez a két kis pöcs itt NŐKRŐL DUMÁL!!! Ordította Genagyij, de a többiek tovább énekeltek, ügyet sem vetve rá. Genagyij részegen a földre huppant. Zsenkák mi? Nők.... Arról beszélni ilyenkor...

Kélt orkánon át szabad élet sugára,
Utunkat a nagy Lenin mutatta nekünk,
És ő lelkesített, hogy népünkhöz hívek,
Hogy munkában, tettekben hősök legyünk.


- Mi a fene bajod van?? - kérdezte ingerülten Vladimir.
- Nézd. Az erdőben nem frankóisták lőttek ránk. Hidd el. Ezek nem azok voltak. Ezek profik voltak. Azért maradtam életben,m mert André életben hagyott érted? De nem látták a átrsai... Ha itt maradunk....

- Picsku materi! Miről berszéltek most? A baszásról? Arról? - kiáltott fel Genagyij. Nőt akartok mi? - lett egyre ingerültebb, mivel zavarta, hogy mellette beszélnek, láthatóan izgatottan, s nem érti miről van szó. Már eddigis nagyon gyanús volt neki ez a kettő... Nagyon gyanús. Rühellte is őket, s most végre, itt volt az alkalom, hogy érvényt szerezzen fölényének. "Szóval nőt akartok?? FIÚK! EZ A KÉT HUGGYOS NŐZNI AKAR!!!"

A kommunizmus örök eszméi győznek,
Mi tudjuk, hogy boldog jövendőt ez ád,
És szolgáljuk büszkén és hűséges szívvel
A lángszínű zászlót...


Erre már felfigyeltek a többiek is. Elvágva a csapattestektől... Az offenziva kellős közepén... Nők... Feltápászkodtak, s megélénkülve elkezdtek ők is kiabálni.

Nő! Pina! Nő! Dugás! Nő! Most! Genagyij karon ragadta a két megszeppent fiatalt.
- Ha nőt akartok, megkapjátok! Srácok! Emékeztek arra a kis kolostorra ott a völgyben ami mellett reggel lejöttünk? - Da da... da .... mondogatták.
- Mik is vannak ott? Csak nem apácák???? - s szesztől és mosdatlanságtó bűzölgő pofájával Vladimirhez és a Vikomthoz fordult, miközben egyre erősebben szorította a karjukat.
- Ne fiúk.... Hagyjuk.... Tréfa volt.... Rossz tréfa.... Nem akarunk mi semmit.... üljünk vissza.... "És szolgáljuk büszkén és hűséges szívvel/ A lángszínű zászlót, a hon zászlaját..." próbálta csitítgatni őket André de hasztalanul. Addigra az összes orosz megélénkült, s már szedelődzködtek is a kis "éjszakai túrához".
-Most már befogod a pofád kis csigazabáló. És te is te rohadt trockista köcsög. Jöttök szépen, lés megkapjátok amit akartok. Ha zsenkát akartok, hát legyen zsenka.
Vladimirt és a Vikomtot szorosan közrezárták, hogy véletlen se menekülhessenek el. S elindultak a völgybe. A kis kolostor sziluettje nem a hajnaltól vöröslött. Aznap éjjel a német vezetésű frankóista cspatok áttörtek Navalmoralnál. A köztársaságiak fejvesztve menekültek. De egy kis csapat, amelyik leszakadt a többiektől másfele vette az irányt. A navalmorali Miasszonyunk Konvent felé...

Nincsenek megjegyzések: